REGISZTRÁCIÓ

*

*

*

*

*

*

ELFELEJTETT JELSZÓ

*

De mit is akarunk mi a tyúkoktól?

Igen, tényleg! Mit is akarunk tőlük. Hát egyszerű: egész évben friss tojást a vendégeink és a saját megelégedésünkre.

A szomszéd néni a felelős! Ugyanis Ilonka néni időről-időre meglepett minket házi tojással, ami valljuk be egy lapon sem említhető a boltival. Ezerszer sárgább! Dehát nem ácsingózhatunk mindig az ajándékra, ..., és van helyünk a fogadó udvarán, ..., és az év elején március és április az még csak olyan beindulós időszak, ..., akár építhetnénk is egy csirkeólat. Na nem akármilyet, hanem inkább egy PIPI PALOTÁT.

Jó barátunk az internet, lássuk mi a felhozatal csirkeól fronton. Egészen a tengerentúlig sodort a net, egy amerikai dizájner hölgy tervét választottuk ki.

El is jött az építés ideje és vele együtt a Covid. Így volt időnk és a kényszerű karantén idején egy hónap alatt összelegóztuk a pipi palotát. Az átkosban sk-nak mondott, a mai életben diy munka végén elmondhatjuk, hogy az építőknek -a férjemnek és nekem- még megvan mind a 10 ujjunk a kezeinken, ami nem csekélység.

Azért ez az építés téma megérdemel egy részletesebb beszámolót, ha kíváncsi vagy rá, akkor itt megnézheted!

A szerkezet festése, tereprendezés, járda készítése, majd egy külső kerítéssel egy kis udvar lerekesztése után május közepén megérkeztek a pipik és elfoglalták a kis birodalmukat.

Megerősödtek, nőttek nődögéltek és augusztusban megörvendeztettek minket az első tojásokkal.

Reméljük, hogy az idén a vendégeink lesztek és süthetünk nektek egy igazi házi tojásos omlettet reggelire!

 

FEL