REGISZTRÁCIÓ

*

*

*

*

*

*

ELFELEJTETT JELSZÓ

*

Közeledik a jó idő - BMP!

Még tél van, de már lelki szemeink előtt újra nyílik a világ, jön a tavasz! A tavasszal a jó idő és a "minéltöbbetaszabadbantölteni" lehetősége.

 

Ehhez ad támpontot a BMP. Mi is az a BMP?

BMP: -  (Bitmap) képek tárolására használt fájlformátum. Angol szóösszetétel, melynek jelentése bittérkép.  A formátumot a Microsoft dolgozta ki.

BMP: - Bojevaja masina pehoti - magyarul: gyalogsági harcjármű. A Szovjetunióban az 1960-as évek első felében, a Cseljabinszki Traktorgyárban (CSTZ) Pavel Iszakov főkonstruktőr vezetésével kifejlesztett úszóképes gyalogsági harcjármű.

 

 

BMP: - Bejárható Magyarország Program! Na igen, ez az! Gyaloglás, kerékpározás, lovaglás, vízitúrázás, vitorlázás! A BMP keretében meghatározásra került az 5 legjellemzőbb túrázási jármód, úgy, mint gyalog, kerékpárral, lóval, kenuval, vitorlással. A BMP lényege, hogy az 5 jármódra vonatkozóan meghatározza azokat a fejlesztéseket, amik közös vagy legalább összehangolt végrehajtása által minél többen és minél magasabb színvonalon, nagyobb élvezettel lehessen  a túrázást művelni.

Térségünkben nagy hagyománya van a gyaloglásnak, kerékpározásnak, lovaglásnak vízitúrázásnak!

 


Gyaloglás: Szinte minden adja magát! Nagykörű közvetlen szomszédságában találjuk a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzetet, ami egész évben tartogat látnivalókat a természet szerelmeseinek. A Tájvédelmi körzet magában foglalja az Tisza folyó 134 km-es szakaszát (Kiskörétől-Tiszaugig), a folyót övező ligeterdőket, holt folyóágakat, mocsarakat, nádasokat, szikeseket, réteket és emberi művelés alatt álló területeket is, pl ártéri gyümölcsösöket. Létezik egy olyan egészségtudatos lehetőség, ami nem jelent súlyos anyagi terhet, egészségmegőrző, családbarát és a korláttal, mozgási nehézségekkel élő emberek számára is élményt kínálhat. Nem kíván elköteleződést, sem ígéreteket, egészen egyszerűen adja magát és ez a gyaloglás.

 

 

Kerékpározás: A kerékpáros országjárás a rekreáció egyik, élményekben leggazdagabb és leghatékonyabb lehetősége. A mintegy 4000 kilométernyi jelölt kerékpárúton, biciklin tekerve mind a természet, mind a tájegységek épített környezete könnyen megismerhető. Magyarország változatos domborzati adottságaival is hozzájárul az egész család számára egy felejthetetlen kerékpártúrához. A települést körbeveszi és öleli az Eurovelo 11 útvonala, ahol kitűnően lehet kerékpározni.

 

 

Vízitúrázás: Kajakok, kenuk, evezős csónakok. Sodró, pangó, örvénylő és zúgó vizek. Virágzó sportélet és turizmus. A közel 3500 km titokzatos vízi út, Magyarország természeti kincseivel övezett folyói és tavai mentén segít, hogy az evezés, a vízitúrázás sport és kikapcsolódás lehessen egyszerre. A szabad barangolás megélése a vízitúrázáson keresztül, kiemelt pontja az ifjúság egészségre nevelésének is. Itt a Tisza próbáld ki!

 

 

FEL