Indul a Suttogó ÍZMŰHELY...
Mégsem várunk a jövő évre …tettekre fel… és természetesen újra levendula és beindul a Suttogó ÍZMŰHELY!
A levendula adta az alapötletet a befőzéshez, de egy kicsit elkalandoztunk a levendulán túlra is!
Almás sütőtök gyömbérrel
Paprikalekvár
Levendulás hagymalekvár kakukkfűvel, rozmaringgal
Sült fokhagyma, rozmaringos olíva olajban
Selymes puhaságúra, szinte krémszerűre sül a fokhagyma.
Megmarad az íze, az aromája, de sokkal lágyabb, nem olyan bántó, mint a nyersé. Reggelire pirítóssal, mindenféle húsok mellé...
...és nem utolsó sorban a vámpírok ellen is tökéletes. :)
A rozmaringos olíva olaj külön is felhasználható!
Újra zöldséget sütünk… kápia paprikát.
Finom édes marad a sütés után is. A színe fantasztikus, az ízéről nem is beszélve.
Igazi édesség.
Provence-i hagymalekvár.
Vöröshagymából készül méz, kakukkfű, rozmaring és levendula hozzáadásával.
Az íze leírhatatlan, meg kell kóstolni, különleges fűszerezésű.
Igazi őszi csemege: almás, gyömbéres sütőtök.
Egy francia receptet dolgoztunk át, magyarosra. Sütőtök, gyömbér és narancs helyett alma.
Majd jön a narancsos is, ha szezonja lesz, addig a csodálatos szabolcsi alma a kísérő.