Hidegtálak
Az egyik rendezvényünkre hidegtálakat rendeltek. A felkérésnek azért is örültünk, mert a tálaink ízei és színei egy pillanatra becsempészték a télbe a tavaszt!
Eddig valahogy az ilyen felkérések elkerültek minket. Pedig a hidegtálak praktikusak, mutatósak, több féle falatka, étel, íz végigkóstolását teszik lehetővé. A variációk száma végtelen.
Ennél a fogyasztásnál is, mint a "korlátlan étefogyasztásnál", a taktikus evés módszerével kell élni, mindent kötelezően végig kell kóstolni! A nagy kedvencem a sült hagymás juhtúróval töltött sült gomba. A dinsztelt hagyma édeskés íze kiválóan passzol a juhtúró érdes, kesernyés, különleges ízéhez. A fasírt gombóckák pedig a fűszerezésüknél fogva gyerekkorom bélszínrolóját idézik. A majoranna egyszerűen csodát tesz minden hússal.
A sonkarolád kétféle tölteléke egy besamel mártásba dolgozott sajtos, illetve tormás ízesítésű volt. A besamel mártás önmagában is nagy favorit a szerecsendió miatt, de arra is tökéletesen alkalmas, hogy megcsendesítse a tormát, illetve kiemelje a sajtot.
És, hogy miért lehet szeretni még a hidegtálakat? Hát a színük miatt. Vidám, tavaszi, élénk, napsütötte hangulat árad belőlük, hiába van borongós, ködös január.