REGISZTRÁCIÓ

*

*

*

*

*

*

ELFELEJTETT JELSZÓ

*

Szárított menta tasakban

Termék elérhetősége: Igen  /   Gyártó: Suttogó Ízműhely

Értékelés: Még nincs értékelés

A szárított és porított mentát elsősorban teának javasoljuk. De az energia és karcsúság varázsitalának is nevezik gyakran. Használhatjuk fűszerként is. Minden háztartásban lennie kell!

200 Ft

Neve ismerősen csenghet a görög mitológiából. A legenda szerint Menthe egy nimfa volt, akit Hádész változtatott gyógynövénnyé, hogy megóvja felesége, Perszefóné bosszújától. Más források szerint Perszefóné változtatta növénnyé miután észrevette, hogy férje szemet vetett rá.

Számunkra mik a legkedvezőbb hatásai? Frissítő hatású, segíti az emésztést. Megfázás és légúti megbetegedés ellen kiváló. Idegnyugtató, stresszoldó, fertőtlenítő. Ragyogó fogfehérítő, kedvelt alkotóeleme a fogkrémeinknek.

A mentát az arab konyha fűszerként használja. Nyáron frissítő italok készítéséhez is alkalmazható, valamint díszítéshez is. Pikáns ízt kölcsönöz a friss gyümölcssalátáknak, érdekes párja lehet a csokoládénak, valamint finom ízt ad szárnyas állatok sütésekor töltelékként. Kandírozott leveleivel édes ételeket díszíthetünk.

 

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
FEL