REGISZTRÁCIÓ

*

*

*

*

*

*

ELFELEJTETT JELSZÓ

*

Szárított levendulavirág

Termék elérhetősége: Igen  /   Gyártó: Suttogó Ízműhely

Értékelés: Még nincs értékelés

Lemorzsolt, szárított levendulavirág. A levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Tehetjük teába, készíthetünk szörpöt belőle, lehet a fürdővizünk egyik kiegészítője.

A levendula reneszánszát éli. Újra és újra felfedezzük. Már nem csak a gardróbszekrényekbe tett molyirtó jut róla az eszünkbe. Felhasználása igen sokoldalú. A morzsolt és szárított virágból készíthetünk gyógyteát és része lehet a házipatikánknak. Főzhetünk szörpöt és akár kombinálhatjuk mentával, citromfűvel is. gyógyfőzetet. A forrázatát a fürdővizünkbe téve is kiválóan hasznosul. De szerintünk  a favorit ha az édes kekszek pikáns fűszereként használjuk fel. Vigyázzunk az adagolásra, mert markáns íze miatt elég egy parányi is belőle, hogy az aromáját megfelelően érezhessük.

Egy ókori keresztény hiedelem szerint a növény Ádám és Éva Édenkertjéből származik. Egy másik legenda azt mondja, hogy Szűz Mária egy bokorra helyezte a kis Jézus ruháját száradni, és az adta az illatot a bokornak. Ez lehet a magyarázata annak, hogy a növényt miért tartják a gonosz elleni szent védőerőnek. Sok keresztény házban egy levendulakeresztet akasztottak az ajtó fölé a ház védelmére.

A levendula és a szerelem kapcsolata az ókorra nyúlik vissza. A Biblia egyik könyvében olvashatunk a levendula alkalmazásáról. A történet arról mesél, hogy Judit, az ellenséges parancsnok, Holofernes elcsábítása előtt különböző parfümökkel, köztük levendulával kente be magát. Így tudta meggyilkolni Holofernest, és megvédeni Jeruzsálemet. A csábító illat hatalmas erejét Kleopátra is kihasználta Julius Caesar és Marcus Antonius elcsábítására.

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
FEL