Indul a Suttogó ÍZMŰHELY...

Mégsem várunk a jövő évre …tettekre fel… és természetesen újra levendula és beindul a Suttogó ÍZMŰHELY!

 

 A levendula adta az alapötletet a befőzéshez, de egy kicsit elkalandoztunk a levendulán túlra is!

Almás sütőtök gyömbérrel

Paprikalekvár

Levendulás hagymalekvár kakukkfűvel, rozmaringgal

Sült fokhagyma, rozmaringos olíva olajban

Selymes puhaságúra, szinte krémszerűre sül a fokhagyma.

Megmarad az íze, az aromája, de sokkal lágyabb, nem olyan bántó, mint a nyersé. Reggelire pirítóssal, mindenféle húsok mellé...
...és nem utolsó sorban a vámpírok ellen is tökéletes. :)
A rozmaringos olíva olaj külön is felhasználható!

Újra zöldséget sütünk… kápia paprikát.

Finom édes marad a sütés után is. A színe fantasztikus, az ízéről nem is beszélve.
Igazi édesség.

Provence-i hagymalekvár.

Vöröshagymából készül méz, kakukkfű, rozmaring és levendula hozzáadásával.
Az íze leírhatatlan, meg kell kóstolni, különleges fűszerezésű.

Igazi őszi csemege: almás, gyömbéres sütőtök.

Egy francia receptet dolgoztunk át, magyarosra. Sütőtök, gyömbér és narancs helyett alma.
Majd jön a narancsos is, ha szezonja lesz, addig a csodálatos szabolcsi alma a kísérő.