A kemence olyan, mint a barátnő

Augusztus végére ígérték mestereink, hogy elkészülnek a kerti konyhánkkal. Így beszéltük meg, így is történt. Az utolsó simítások után ránk vár a feladat, hogy a kemencét fokozatosan felkészítsük az igazi életére. Ezt követően bátran süthetünk-főzhetünk. ... Bár egyik barátunk szerint a kemence olyan mint a barátnő, két év kell a kiismeréséhez.

A felkészítés azt jelenti, hogy egészen apró kis tüzeket kell az első időkben raknunk, majd fokozatosan növelhetjük a fa mennyiségét és a hőfokot. Ezzel a művelettel - ami 7-10 napig is eltarthat - tüntetjük el a szerkezetben található vizet és lesz a kemencénk sütés-főzésre kész. Már alig várjuk, hogy ne csak örömtüzek, hanem igazi töltött káposztát főző, hamuban sült pogácsát készítő, sörös csülköt sütő és puhító tüzeink is legyenek. Azért mi abban bízunk, hogy az ismerkedésünk a kemencével és viszont, nem tart két évig.

 

 Nyílik az ajtó - örömtűz.

 

Hogy milyen a kemencénk? Búbos, duplafalú, vastag hővezető, hőszigetelő és hőtartó réteg kombinációja.

 

Egy kis kemencézés, egy kis grillezés, egy kis főzőcske a spóron és még bográcsozni is lehet.

 

Szalonnasütés? Bográcsozás? Igeeeeeeeeeeeeen!

ő
tartó réteg